НАСЛОВНА » Лекови/препарати »

UV Stop kolekcija

Savremeni proizvodi za svakodnevnu negu i zaštitu kože od štetnih efekata UV zračenja, bez obzira da li spadaju u domen preparativne ili dekorativne kozmetike, moraju da spreče stalno delovanje manjih ili većih doza sunčevog zračenja, koje izazivaju prevremeno starenje kože ili oštećenja u vidu opekotina manjeg ili većeg stepena. Zato je neophodno da proizvodi za svakodnevnu negu i zaštitu kože od sunčevog zračenja osim emolijenasa, humektanasa, hranljivih i aktivnih materija, sadrže i zaštitne filtere i antioksidanse.

Proizvodi UV Stop kolekcije namenjeni su, ne samo, za zaštitu kože od nepoželjnih efekata sunčevog zračenja tokom sunčanja na moru, planini ili nekom drugom mestu za odmor, već i za svakodnevnu negu i zaštitu.

Zaštitni efekat proizvoda UV Stop kolekcije dobija se inkorporiranjem filtera u odgovarajuću podlogu, koja u velikoj meri utiče na zaštitnu efikasnost proizvoda. Podloge izbora su emulzije tipa V/U, a povećanje viskoziteta podloge obezbeđuje stvaranje kontinuiranog filma sa ravnomerno raspoređenim zaštitnim sastojcima po čitavoj površini kože.

Upotrebom posebno inkapsuliranog fizičkog filtera je onemogućen direktan kontakt filtera i kože, pa su minimalni neželjeni efekti, a obezbeđena je i vodootpornost proizvoda, duže delovanje i teže uklanjanje sa površine kože.

Osnovno obeležje ovih proizvoda je sposobnost da apsorbuju, reflektuju ili rasejavaju zračenje i na taj način sprečavaju štetno delovanje na kožu, što se postiže zaštitnim filterima. UV filteri su supstance koje imaju sposobnost da spreče prodor štetnog zračenja u dublje slojeve kože, a dele se na UV apsorbere (organske filtere) i fizičke blokatore (neorganske pigmente).

U preparatima UV Stop kolekcije koriste se filteri širokog spektra i kombinuju filteri za UVA i za UVB područje, a dodat je i fizički blokator. „SPF“ broj označava koliko puta duže se može boraviti na suncu kada je koža zaštićena preparatom, nego kada je nezaštićena.

Apoteka Beograd - UV Stop kolekcija > UV STOP MLEKO ZA SUNČANJE SPF 30
UV STOP MLEKO ZA SUNČANJE SPF 30Apoteka Beograd - UV Stop kolekcija > UV STOP MLEKO ZA SUNČANJE  SPF 18
UV STOP MLEKO ZA SUNČANJE SPF 18Apoteka Beograd - UV Stop kolekcija > UV STOP ZAŠTITNI KREM ZA DECU SPF 50+
UV STOP ZAŠTITNI KREM ZA DECU SPF 50+Apoteka Beograd - UV Stop kolekcija > UV STOP MLEKO POSLE SUNČANJA I ZA SVAKODNEVNU NEGU
UV STOP MLEKO POSLE SUNČANJA I ZA SVAKODNEVNU NEGUApoteka Beograd