НАСЛОВНА » ЛАБОРАТОРИЈЕ

Галенске лабораторије

U Apoteci ,,Beograd“ su registrovane dve galenske laboratorije: Galenska laboratorija ,,Lipov lad“, za izradu tečnih i polučvrstih farmaceutskih oblika, i Galenska laboratorija ,,Gornji grad“, za izradu tečnih i čvrstih farmaceutskih oblika.

GALENSKE LABORATORIJE DANAS

Apoteka  Beograd - Laboratorije

Prva galenska laboratorija osnovana je još 1975. godine u Zemunu, u okviru Apotekarske ustanove „Beograd“, danas Apoteka “ Beograd “.

Kvalifikovano osoblje, prostor, oprema i dokumentacija u galenskim laboratorijama usklađeni su sa principima Dobre proizvođačke prakse i sa zahtevima standarda ISO 9001:2008. Istovremeno se svake godine modernizuje oprema neophodna za proizvodnju.

U galenskim laboratorijama Apoteke ,,Beograd“ izrađuje se 40 galenskih lekova (rastvori, sirupi, masti, gelovi, paste, supozitorije, vagitorije itd.). U 2009. godini izdato je 850.000 jedinica galenskih lekova/preparata.

Galenski lek Diazepam, iz proizvodnog programa galenske laboratorije, predstavlja jedini lek takve vrste u čitavom regionu, i nalazi na pozitivnoj listi od 2009. godine.

Posebno mesto u proizvodnom programu zauzimaju dermo-kozmetiki preparati, zasnovani na  tradicionalnim recepturama, uz konstantno osavremenjavanje sastava. Imajući u vidu pristupačnu cenu ovih proizvoda, svim korisnicima Apoteke „Beograd“ na raspolaganju je kvalitetna kozmetika sa sirovinama poznatih svetskih proizvođača.

Kako bi se sačuvala tradicija visokog kvaliteta preparata, ali i ispunili zahtevi tržišta, ambalaža dermo-kozmetike je dobila nov, moderniji izgled.

GALENSKI LEKOVI/PREPARATI

Apoteka Beograd